Responsive image
Zeilen van muiden naar pampus. Dit arrangement biedt alles wat Muiden zo bijzonder maakt! Het combineert een vaartocht met een aantal toeristische hoogtepunten van dit mooie IJsselmeerstadje. U vaart op een admiraliteitenschip uit de Gouden Eeuw, het fantastisch gedecoreerde Statenjacht "de Utrecht"

Met dit schip gaan we uiteraard even “voor Pampus liggen”. Vroeger werd hier de lading van de VOC koopvaardijschepen geïnspecteerd. Maar wij bezoeken met De Utrecht het huidige Forteiland Pampus. Onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

 Responsive image

Eens was Pampus een “onneembare vesting” die de IJ-monding moest beschermen. Daarnaast besteden we in dit arrangement aandacht aan het Muiderslot. Het unieke, van oorsprong, middeleeuwse kasteel. Gebouwd rond 1280 door graaf Floris V.

Om 11.15 begint de dag met een gezamenlijke koffietafel aan boord. Daar worden de gasten ontvangen. De helft van de gasten gaat met het Statenjacht varen, de andere helft bezoekt het slot en vaart met het veer naar PampusResponsive image. Halverwege de dag wordt het programma andersom uitgevoerd. Later in de middag komt iedereen voor de borrel weer aan boord. Rondom 18.00 serveren we een heerlijke Schippersmaaltijd.

Prijs van dit volledige arrangement van 11.45 uur tot 20.00 uur is per persoon: € 105,00. Die prijs is inclusief toegang aan Muiderslot en Pampus, veerboot, de tocht op het Statenjacht, maaltijden en dranken aan boord en begeleiding.
Groepsgrootte: 40-54 personen
.
 Planning en andere aantallen in overleg.


 

De Muider Compagnie
Herengracht 67
1398 AD Muiden
Telefoon0294-262413

Website: www.muidercompagnie.nl
E-mail: info@muidercompagnie.nl


Het beste van Muiden in een dag te beleven. > >


Hijs de zeilen en voel de wind door je haren... > >


Proef Muiden! Uitstekende keus voor een heerlijke avond uit. > >


Klik hier voor een uitgebreid aanbod aan arrangementen in Muiden.
> >